Den profesjonelle amatør, første del.

Når tilværelsen plutselig gir deg en drøm av en mulighet,  hva gjør du da?
Du har to timer på å bestemme deg, og du må reise til Valencia om to dager for å løpe maraton på søndagen, dette er premissene.
x4-1748x984_jpeg_pagespeed_ic_4eG0-zc4gX
Målgang, dette blir stort! 
Du må endre på alle planer, jobb og privat, du må kaste deg rundt å skaffe flybilletter og håpe at kroppen tåler en maraton akkurat nå. Har kjent på lurende shin splint (smerte på fremsiden av leggene) over et par uker. Jeg ville svare ja i samme sekund som jeg fikk forespørselen, men sa nei, fordi jeg trodde det ikke lot seg gjøre. Jeg skal nemlig til Pyreneene neste uke. Drømmetilbyderen spurte om jeg var sikker? Jeg skrek inni meg at NEI, jeg er ikke sikker. Hun lurte på om jeg visste om andre som kunne steppe inn…. Nei det visste jeg ikke, og ville ikke vite det heller,  fordi JEG ville! Jeg har en virkelig raus kjæreste, som lurte på hvorfor jeg ikke bare hadde sagt ja med en gang. Det var klarsignalet og jeg kastet meg over billettbestilling og det så fort at jeg gjorde en forferdelig dyr bommert, jeg booket feile dager! Deretter fulgte noen desperate timer i jakten på å endre og skaffe nye billetter. For hvert trekk jeg gjorde på nettet økte prisen med tusenlapper. Det var som å være i en vond drøm. Da alt til slutt endelig var ordnet, etter enda flere endringer, bestemte jeg meg for å legge dette bak meg, glemme hele greien og sette dette på kontoen for dyre lærepenger. (jeg overlever) Jeg måtte grytidlig opp i dag (fredag morgen)  for å ta første fly fra Vigra kl 06.10. Da jeg sto opp kl 03.45 (må beregne tid til kolonnekjøring gjennom tunnelen til flyplassen. Den åpner ikke for vanlig kjøring før kl. 06.00) så ligger det en sms på mobilen fra SAS om at flighten er kansellert! Kødder du??
Da måtte jeg begynne å kjempe mot skjebnetanker og det som værre var. Samboer er heldigvis rasjonelt anlagt og tror ikke på slikt, så jeg dropper skremselstankene. Han kjørte meg til Vigra og jeg håpet på en ordning. SAS kom opp med en alternativ rute som ville gjort at jeg mistet flyet i Amsterdam og videre til Valencia, så det var uaktuelt. Jeg kastet meg rundt igjen og booket fly med norwegian. Der fløy kjappe nærmere 6000 kr til, er det mulig? Du har ikke valgmuligheter på pris når du står å trykker på betalknappen samtidig som du skal ekspedere kofferten din.
20171117_095932
Reddet av Norwegian, men det var IKKE gratis. 
Nå sitter jeg på Schiphol og lurer på hvordan hele dette eventyret vil ende. Det er linet opp et stappfullt program for meg fra jeg lander til dagen etter gjennomført maraton. Jeg er trøtt og veldig spent. Da jeg leste om Valencia maraton fikk jeg den kjente klikkefølelsen i hjernen og visste da at det løpet skulle jeg løpe en dag, trodde bare at det ville ta litt lenger tid før jeg ville få muligheten, sånn ca et år.
To be continued 😉 Wish me good luck, virker som jeg trenger det….
20171117_131843
Schiphol. Siste steg før jeg er i Valencia.

4 thoughts on “Den profesjonelle amatør, første del.

 1. Marta

  Lolympiske leker av å lese starten din, og ser det for meg! Men herregud, du ligger et år foran skjema og kommer til å naile løpet. Så da må du sette nye mål for neste år; da skal du perse 🤗🤩🤭🤪😘😄grønn på!
  Stolt av deg!

  Liked by 1 person

 2. Vibeke Bratteberg

  Du er den tøffeste jenta jeg kjenner så dette var meningen du skulle være med på. Hadde stått i målområdet on det ikke hadde vært for syk Nena!!Masse Lykke til!!
  Du kommer til å perse! Det er jeg sikker på! Vi heier på deg fra Catalonia 🇪🇸🇪🇸🇳🇴🇳🇴!!

  Like

 3. Grethe Pernille

  Er imponert over din evne til å “hive deg rundt”, og gripe sjangsen! Kansellering er noe herk, men det stoppet ikke deg, du tøffe dame, Lykke til med løpingen!!!!🤗👏heier på deg fra Giske👍

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s